Phoenix Cirlce

Seances

Vanaf 2010 is het fysiek mediumschap langzaamaan mijn leven binnengekomen. Eerst doordat ik seances bijwoonde met fantastische fysiek mediums, maar ook de andere kant heb ervaren en kritisch bleef en zelfs teleurgesteld raakte. Een woord "Seance” is afkomstig uit het Frans en betekent in feite: Zitting of sessie. In 1848 waren het de Fox zussen uit Amerika die publieke seances hielden nadat ze erachter kwamen te kunnen communiceren met de Spirituele Wereld door klopgeluiden. Zij speelden een uitermate belangrijk rol in de start van het Moderne Spiritualisme. In het midden van 1800 werden seances traditioneel gehouden met een circle, gevormd door mensen die bij elkaar kwamen en zaten voor de Spirituele Wereld, zodat communicatie en manifestatie uiteindelijk kon plaatsvinden. Het medium zat in een kabinet of aan de tafel met de overige zitters.

Veel seances werden in die tijd gehouden in huis, ook wel “home circle” genoemd. Vaak waren het kleine groepen vrienden of familie die samenkwamen. Door zingen, het verhogen van de energie en harmonie en vaak in gedimd licht, kaarslicht of donker zat men bij elkaar in de hoop contact te kunnen leggen met de ongeziene wereld. Soms werd duidelijk wie in de groep het medium was en werd dat betreffende medium door de Spirituele Wereld verder ontwikkeld.

De meeste séances en in het bijzonder materialisatie seances worden in het donker gehouden. Een van de hoofdredenen is dat het ectoplasma, de stof die het lichaam van het medium verlaat en gebruikt wordt door de Spirituele wereld om zich te manifesteren, erg gevoelig is voor licht. Het kleinste lichtje kan ervoor zorgen dat het ectoplasma terugschiet als een elastiek in het lichaam en daar ernstige verwondingen veroorzaakt. Het heeft in de geschiedenis ook tot de dood geleid van een fysiek medium. Dat is een reden waarom wij voorzorgsmaatregelen nemen voor de start van een séance maar ook tijdens en erna. Hierover kun je meer lezen in het protocol.