Phoenix Cirlce

Fysiek mediumschap

Fysiek mediumschap is het proces waarbij een overleden dierbare of een gids zich fysiek kan manifesteren in onze wereld, onze vibratie, door gebruik te maken het vermogen van het fysiek medium. Bij mentaal mediumschap is de ontvanger afhankelijk van de kracht en kwaliteit van de vaardigheden van het medium en is het bewijs wat doorkomt subjectief. Bij fysiek mediumschap zullen meerdere mensen tegelijkertijd of zelfs iedereen in de ruimte, hetzelfde fysieke fenomeen kunnen horen, voelen of zien op hetzelfde moment. Het is ook interessant te melden dat de atmosfeer in een seancekamer waar fysiek mediumschap gedaan wordt, emotioneel sterk geladen wordt en een objectieve ervaring als deze in combinatie met het ervaren van de liefde en emotie die gedeeld wordt vanuit de ongeziene wereld, het vaak tot een ervaring voor ons maakt die ons leven kan doen veranderen. Enkele vormen van fysiek mediumschap zijn: direct voice, materialisatie, apports en levitatie.

Mentaal mediumschap kan door vrijwel iedereen tot een bepaald niveau ontwikkeld en ervaren worden. Fysiek mediumschap vraagt bepaalde fysiologische elementen die aanwezig dienen te zijn in het medium. Dit is iets wat in aanleg aanwezig is en wat niet ontwikkeld kan worden als het er niet is. De stof die gebruikt wordt voor manifestatie in fysiek mediumschap wordt ectoplasma genoemd. Het is een levenskracht, vitale energie dat deel is van het medium. Bij de productie van ectoplasma speelt de alvleesklier een grote rol. Iedereen heeft deze stof, maar wat een fysiek medium uniek maakt is het vermogen om grote hoeveelheden uit te scheiden zodat de Spirituele Wereld hiermee kan werken. Ectoplasma is altijd verbonden met het medium en wordt uitgescheiden door bijvoorbeeld de navel of zonnevlecht, oren, neus of mond. Ectoplasma kan zich vormen als gas, vloeibare of zelfs solide substantie en de Spirituele Wereld gebruikt ectoplasma voor manifestatie. Dit kan zijn dat zij zichzelf hullen in deze stof waardoor ze weer even tastbaar worden in onze wereld en voor “ even” een lichaam hebben. Het kan ook zijn dat ze dit gebruiken om objecten te verplaatsen of een voicebox te maken in de seance kamer zodat objectief de stem van een overleden dierbare gehoord kan worden en communicatie mogelijk is.

Fysiek mediumschap is zeer zeldzaam. Er is maar een handvol betrouwbare en goede fysiek mediums momenteel in de wereld. Fysiek mediumschap wordt ontwikkeld in een circle met mensen die wekelijks bij elkaar komen en in harmonie en liefde samen zitten voor hetzelfde doel,namelijk: ontwikkeling van het fysiek medium en fysieke manifestatie in de seancekamer. Dit proces vergt behalve een medium met aanleg tot fysiek mediumschap een grote dosis geduld en een gedegen ontwikkeling kan zomaar 10-20 jaar in beslag nemen. Het fysiek medium zit in een kabinet en gaat in een trance staat. Echter, er zijn ook fysiek mediums bekend die bewust waren tijdens de seances.